Vis Sechuan
- Chinees, Buffet
- 20-30 min.
De pikante smaak van Sechuanpepere verschilt nogal van de witte of zwarte pper. Maar wees voorzichtig, teveel kan de mond tijdelijk verdoven.
Ingrediënten 6 recipe.people
* 450 gr. witvis filets* mespunt zout en peper
* 1 ei
* 5 el bloem
* 6 el witte wijn
* olie om in te bakken
* 59 gr. gekookte ham in kleine blokjes
* 1/2 rode of groene peper zonder zaadjes,fijngesneden
* 6 waterkastanjes, in dunne plakjes
* 4 bosuitjes
* 3 el lichte soyasaus
* 1 tl. appel of rijstwijnazijn (toko)
* 1/2 tl. gemalen sechuanpeper
* 2 dl licht bouillon
* 1 el maizena opgelost in 2 el water
* 2 tl. suiker
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Snijd de visfilets in stukken van 5 cm. en bestrooi ze met zout en peper. Klop het ei goed en voeg de bloem en wijn toe om het beslag te maken. Bestrooi de stukken vis licht met bloem en doop ze dan in het beslag. Verhit de wok en voeg wanneer hij heet is ruim olie om de vis in te bakken. Bak een paar stukken vis tegelijk in de hete olie tot de vis knapperig en goudbruin is. Laat ze uitlekken en bak de rest van de vis net zo.
Verwijder alle olie op 1 el na. Voeg de ham, gember, een kleingesneden pepertje, waterkastanjes en bosuitjes toe. Bak dit ca. 1 min. en voeg soyasaus en azijn toe. Als u de sechuanpeper wilt gebruiken dan nu erbij doen. Goed omscheppen en 1 min. bakken.
Schep de groenten uit de wok en houd ze apart.
Giet de bouillon in de wok en breng die aan de kook. Voeg 1 el bouillon aan het maizenamengsel toe. Voeg het maizenamengsel aan de bouillon toe en breng al roerend aan de kook tot het bindt. Roer de suiker erdoor en voeg de groenten en vis aan de saus toe.
Verhit dit nog 30 sec. en serveer het gerecht meteen.