1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bossche bollen
  5. Bossche bollen

Bossche bollen

Door: p.o.t.

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-02-2003

Ingrediënten 8 personen


80 gr. boter, 2 dl. water, snufje zout, 100 gr. bloem, 4 eieren, ? l. slagroom, zakje vanillesuiker, 150 gr. poedersuiker, 1? eetl. slagroom, 1 reep melkchocolade van 40 gr.


Verder heb je nodig


Oven


Voor sommigen een smakelijk tussendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De boter met het water en het zout al roerend aan de kook brengen.
In een keer alle bloem erbij roeren en het deeg flink roerend verwarmen, tot het glad is en van de pan loslaat. De pan van het vuur nemen, wat laten afkoelen en een voor een de eieren erbij roeren en laten opnemen.
Het laatste ei loskloppen en in gedeelten toevoegen.
Het deeg moet lobbig, glad en glanzend zijn. De bakplaat met bakpapier bekleden en hierop 8 deegbergen scheppen, met tussenruimten van 5 cm. De bakplaat midden in een warme oven van 200?C zetten en de soezen in 30 minuten gaar en goudbruin bakken, ze voelen dan licht aan.
De slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen, in een spuitzak doen en de afgekoelde soezen met het spuitmondje inprikken en volspuiten.
Voor het glazuur de poedersuiker zeven en met de slagroom tot een dik glanzend glazuur roeren. De chocolade smelten tot 35?C en het glazuur erbij roeren (en afgedekt warm houden boven een pan met kokend water). De soezen door het glazuur halen en dit laten opstijven op een rooster.Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van p.o.t.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top