1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Curry van rundvlees

Curry van rundvlees

Door: joke_smum

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2003

Ingrediënten 4 personen


600 gram riblappen, 2 teentjes knoflook, 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode currypasta (Thai Kitchen), 200 ml. kokosmelk, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 eetlepels vissaus (Thai Kitchen), verse basilicum.


Verder heb je nodig


Braadpan


Thais gestoofd rundvlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees op kamertemperatuur laten komen en in dobbelstenen snijden. De knoflook fijnhakken. De limoen goed wassen, raspen en uitpersen.

Bereidingswijze

De olie verhitten en het vlees rondom bruin bakken. De currypasta en de helft van de kokosmelk toevoegen en een minuutje verhitten. De knoflook, limoensap, limoenrasp, vissaus, rest van de kokosmelk, suiker en 1 dl. warm water toevoegen. Het vlees op een laag vuur afgedekt in 2,5 uur gaar stoven. De curry op smaak brengen met vissaus. Vlak voor het serveren de in dunne reepjes gesneden basilicum over de curry strooien.

Serveertip

Lekker met Basmati rijst



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top