1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq au vin

Coq au vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2003

Ingrediënten 4 personen


2eetlp:olijolie,25gr:boter,1kip van 1,75kg
in 8 stukken,115gr:achterham in reepjes,115gr:kleine uien gepeld,115gr:kleine champinons,2 teentjes knoflook uitgeperst,2eetlp:cognac,2,5dl:rode wijn,3dl:kippenbouillon,1kruidenbuiltje,25gr:
boter gemengd met 2eetlp:bloem,zout,zwarte peper,fijngehakte peterselie.



Er zijn veel variaties op dit traditonele Franse gerecht,maar dit gerecht met kip is extra lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereidingswijze

Verhit de olie en de boter in een grote braadpan en braad de stukken kip aan beide kanten.Voeg de reepjes achterham,gepelde uitjes,champignons en knoflook toe en roer het geheel door elkaar.Giet de cognac erover en flambeer deze.Voeg rode wijn,bouillon,kruidenbuiltje,zout en peper toe.Dek de pan af en laat het geheel 1 uur in de oven staan.Haal de kipstukken uit de pan en houd ze warm.Dik de saus in met het botermengsel en voeg zout en peper toe.Kook de saus even en doe de kip weer in de pan.

Serveertip

Garneer met peterselie.Eet er warm stokbrood
bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kneveltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kneveltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top