1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Saus
  6. Zalm met thaise saus

Zalm met thaise saus

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2003

Ingrediënten 2 personen


125 gr. eiernoedels, 2 dikke verse plakken zalmfilet a 150 gr. zout en peper, 1 eetl. olie,
2 eetl. fijngesn.koriander, 0,5 rode peper (zaadjes verwijderen)in dunne ringentjes,
voor de saus:
1 eetl. olie, 1/2 ui, fijngesneden, 1/4 tl. kurkuma (koenjit of geelwortel)1/2-1 el. thaise rode curry pasta (toko) 2 dl. kokosmelk, citroensap, zout, peper.


Verder heb je nodig


Grillpan


Een verrukkelijk gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eiernoedels koken volgens de verpakking en afspoelen. Zalm met zout en peper bestrooien. Grillpan verhitten en zalm hierin 2-4 min. aan elke kant lichtbruin bakken.
Voor de saus: olie verhitten en ui ongeveer 5 min. zachtjes bakken. Kurkuma en currypasta toevoegen en ongeveer1 min. meebakken. Kokosmelk toevoegen en geheel laten inkoken tot gewenste dikte. Saus op smaak brengen met citoensap en zout en peper.
Noedels met koriander en cilipeper mengen. Zalm in grote stukken verdelen en door noedels mengen. Saus erover schenken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top