1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Garnalencroquetten

Garnalencroquetten

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2003

Ingrediënten


Voor 6-8 stuks.
200 gram garnalen,1,5 dl melk,20 gram boter of margarine,20 gram bloem,1 eidooier, 1 eiwit,Peper,zout,nootmuskaat,gehakte peterselie,citroensap,paneermeel, frituurvet.


Verder heb je nodig


Frietpan.


Garnalencroquetten naar grootmoeders recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter of margarine,voeg de bloem toeen breng ze roerend aan de kook.Voeg er met kleine scheutjes, onder voortdurend roeren,de melk door en blijf roeren tot de saus doorgekookt heeften goed gaar is( 10 min.)Voeg hierbij de garnalen,de peper, het zout, de nootmuskaat,de citroensap, de fijngehakte peterselie en de eidooier.Laat het mengsel uitgespreid op een plaate schotelkoud en stijf worden.
klop het eiwit met eetlepels waterlos, doe er een paar druppels slaolie bij( dit geeft een knappend korstje). Vorm van de koudgeworden massa langwerpige rolletjes door middel van 2 eetlepels. Rol ze door paneermeel, daarna aan alle kanten door het losgeklopte eiwit en daarna weer door de paneermeel.Maak het frituurvet zo heet dat er blauwe damp vanaf komt en laat hierin de croquetten bakken tot ze mooi bruin van kleur zijn.Zorg dat ze goed onder het vet liggen.Neem ze er met een schuimspaan uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveertip

Stapel ze pyramidevormig op en garneer ze met een takje krulpeterselie.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joryblack


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joryblack
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top