1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Eend

Eend

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2003

Ingrediënten


1 eend1 kleine ui of appelwaterpeper, zout



Als men, zoals die walvisvaarders op het droge, verstoken was van uitgebreid kookgerei, en vogels ving, gooide men die met veer en al, klein en groot, in een grote pan en kookte ze voor. Dat kon ongelooflijk stinken, maar het vel kon er dan zo afgehaald worden. Wist men een eendvogel neer te leggen dan was men zogezegd spekkoper. Hier een ouderwets eenvoudige, om niet te zeggen: armoedige, bereiding van een eend.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eerst de geplukte, panklare eend met peper en/of zout inwrijven. De ui of appel in de buikholte plaatsen (ter neutralisering van een tranige smaak als de traanklieren niet of onvoldoende zijn verwijderd). Nu de vogel in een braadpan met een ruime bodem water 3 uren laten sudderen.Als het borstvlees loslaat is de eend gaar.Maar dan wel droogkoken en in zijn eigen vet bruin braden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van haaibaai


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van haaibaai
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top