1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. St.Jacobsschelpen met saffraansaus

St.Jacobsschelpen met saffraansaus

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2003

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes, 5 el. Noilly Prat, 1 dl. droge witte wijn, 1 dl. visfond, 1 envelopje saffraandraadjes, kwart liter slagroom, zout, peper, ca. 1 el. olie, 20 kleine St.Jacobsschelpen, ontdooid, 1 el. gesnipperde bieslook



Een luxe voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de sjalotjes fijn en breng ze samen met de Noilly Prat, wijn en visfond aan de kook. Laat het mengsel zachtjes inkoken tot ca. 1 el. Roer de saffraan en de slagroom erdoor en breng het geheel weer aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Verwarm de saus. Dep de vis droog en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Bak de schelpen,in een droge koekenpan, ca. 1 minuut per kant. Verdeel de saus over de borden en leg de mosselen erin. Garneer met bieslook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top