1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw op vlaamse wijze

Kabeljauw op vlaamse wijze

Door: heleen61

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwmoten (van 250 a 300 g)
4 uien
0.5 takje tijm
1 blaadje laurier
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 citroen
100 g boter (roomboter)
1 dl wijn (wit/droog)
peper
zeezout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui in ringen snijden

Bereidingswijze



De bodem van een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel beleggen met de uiringen, de tijm en het laurierblad.

Daarop de vis schikken met op iedere moot een schijf citroen (ontpit en geschild tot op het vruchtvlees).

Overgieten met de wijn. De rest van de boter, in vlokjes, op de vis leggen.

10 a 15 minuten laten smoren in een matig warme oven (170 graden).

Serveertip

Serveren in de ovenschotel. Opdienen met gekookte aardappelen, bestrooid met de gehakte peterselie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top