Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappel

Aardappel

Door: mauritsenole92

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2003

Ingrediënten 6 personen


500 g geschilde, vastkokende aardappelen, 100 g Panco(Chinees paneermeel), iets basilicum, tijm, rozemarijn en peterselie, 250 g boter, 2 eieren, stokjes citroengras en zonnebloemolie. Ronde houten lollystokjes, van ca 4 mm doorsnee..



Ontdek meer:

Voorbereiding

Steek de aardappelen uit met een steker van 4 cm hoog en 2 cm breed. Kook de uitgestoken aardappelen gaar in de boter, laat ze afkoelen, paneer ze in de losgeklopte eieren en daarna in de panco met de inmiddels gehakte kruiden. Duw er een stukje citroengras in, maak met het lollystokje een voldoende lang gaatje in de aardappel en frituur hem (zonder stokje) in de zonnebloemolie. Uit laten lekken op keukenpapier, stokje erin en met de aardappel op het bord serveren, bijvoorbeeld bij kalfswang en zwekerik...



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top