1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Kipsalade met fruit

Kipsalade met fruit

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2003

Ingrediënten


4 - 6 eetl. kippenbouillonca. 2 dl. mayonaise, yogonaise of halvanaise500 gr.
gekookte koude kip, zonder bot250 gr. bleekselderie, in dunne schijfjes75 gr. olijven
met piment200 gr. ontpitte druiven200 gr. ananas75 gr. geroosterde, grofgehakte
walnoten2 eetl. fijngehakte bieslookzoutpeperwat mooie slablaadjes



Een feestelijk brunchgerecht voor bijvoorbeeld met pasen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de koude kip in hapklare stukjes.Snijd de olijven in dunne plakjes, snijd de druiven
middendoor en verwijder de pitjes.Snij de ananas in kleine stukjes.Rooster in een
vetloze pan de walnoten.

Bereidingswijze

Meng de mayonaise met de bouillon en maak op smaak met peper en zout.Schep de kip,
bleekselderie, olijven, druiven en ananas door de mayonaisesaus.Proef het geheel nog een
keer en laat het een uurtje in de koelkast op smaak komen.Beleg een mooie ondiepe schaal
met de slablaadjes.Schep de kipsalade er middenop.

Serveertip

Bestrooi, voor het serveren, de kipsalade met bieslook en walnoten.Ben je maar met 4
personen en maakt de salade geen deel uit van een brunchbuffet, dan kun je de salade ook
verdelen over 4 mooie, wijde kommetjes.Ik vind het het lekkerst om het klaar te maken met restanten gebraden kippenpoten; wel wat meer werk, maar veel smakelijker.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekker-met-fruit


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekker-met-fruit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top