Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

  • Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

  • Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 888,67 kcal
Koolhydraten 52,55 g
Eiwitten 17,69 g
Vetten 66,60 g
Benodigdheden

bakblik van 20-25 cm, stuk vetvrij papier

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden / gasovenstand 5.

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 cm met een stuk vetvrij papier. Vet het papier en de zijkanten van de vorm met boter in en bestuif de vorm met bloem. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. Doe nu de boter en de suiker in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er een voor een de eierdooiers door. Meng er de noten en de chocolade door.Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig oor het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is, moet je er vijf seconden een cocktailprikkertje of een mes in steken. Als je dat eruit haalt, moet het schoon zijn.

Serveertip

Serveer de taart met slagroom, ijs of creme fraiche.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pauliens-verzameling avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten