Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2003
  • Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

  • Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

  • Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakblik van 20-25 cm, stuk vetvrij papier

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden / gasovenstand 5.

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 cm met een stuk vetvrij papier. Vet het papier en de zijkanten van de vorm met boter in en bestuif de vorm met bloem. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. Doe nu de boter en de suiker in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er een voor een de eierdooiers door. Meng er de noten en de chocolade door.Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig oor het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is, moet je er vijf seconden een cocktailprikkertje of een mes in steken. Als je dat eruit haalt, moet het schoon zijn.

Serveertip

Serveer de taart met slagroom, ijs of creme fraiche.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 17-11-2015

lijkt me een heerlijke taart zeker als deze van Jamie Oliver is hij heeft altijd heerlijke recepten. groetjes monique

Mokia avatar
Mokia 24-09-2012

wat voor chocolade kan je het best gebruiken? Ik heb het met swiss noir 72 pct gedaan maar vindt dit te sterk.

adeline43 avatar
adeline43 05-08-2012

Hoi,neem hem mee, zal hem tzt gaan maken.Groetjes, Adeline

marianneoud avatar
marianneoud 05-08-2012

Lijkt me lekker. Neem hem mee.

5senses avatar
5senses 20-06-2012

wij vonden de taart de tweede dag nog lekkerder, dank voor het recept.

tienekeh7 avatar
tienekeh7 15-06-2012

Lijkt me heerlijk! Ik neem het recept mee en ga deze taart zeker een keer bakken. Bedankt!

fiftyfour avatar
fiftyfour 15-06-2012

Dag hoor, het is een variatie op de Italiaanse torta caprese! Wanneer je op google zoekt kom je mooie foto`s tegen. Succes en hij is heel lekker! Groet, fiftyfour

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 15-06-2012

Hoi, heeft iemand hier een foto van? Je kunt `m bij het recept zetten of naar mij mailen: mail@smulweb.nl. Groet! Fleur

angeline1974 avatar
angeline1974 08-12-2011

gaat bij mijn bakrecepten

annoniempjuuh avatar
annoniempjuuh 11-08-2011

hij ruikt verrukkelijk!!!! ik kan niet w8en om hem op te eten!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten