
boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout
Bakblik van 20-25 cm, stuk vetvrij papier
Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."
Verwarm de oven voor op 190 graden / gasovenstand 5.
Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 cm met een stuk vetvrij papier. Vet het papier en de zijkanten van de vorm met boter in en bestuif de vorm met bloem. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. Doe nu de boter en de suiker in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er een voor een de eierdooiers door. Meng er de noten en de chocolade door.Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig oor het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is, moet je er vijf seconden een cocktailprikkertje of een mes in steken. Als je dat eruit haalt, moet het schoon zijn.
Serveer de taart met slagroom, ijs of creme fraiche.
moniquek1 17-11-2015
lijkt me een heerlijke taart zeker als deze van Jamie Oliver is hij heeft altijd heerlijke recepten. groetjes monique
Mokia 24-09-2012
wat voor chocolade kan je het best gebruiken? Ik heb het met swiss noir 72 pct gedaan maar vindt dit te sterk.
adeline43 05-08-2012
Hoi,neem hem mee, zal hem tzt gaan maken.Groetjes, Adeline
marianneoud 05-08-2012
Lijkt me lekker. Neem hem mee.
5senses 20-06-2012
wij vonden de taart de tweede dag nog lekkerder, dank voor het recept.