1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Paaskuikens met aardbeienijs

Paaskuikens met aardbeienijs

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2003

Ingrediënten 4 personen


2 eiwitten* zout* 100 gram suiker* 1 zakje vanillesuiker voor de saus* 2 eierdooiers* mespunt maizena* ? zakje vanillesuiker* 1 eetlepel suiker* 1? dl melk* ? liter aardbeienijs* 16 zilverpilletjes* 8 suikersnoepjes


Verder heb je nodig


Bakpapier* mixer* spuitzak* garde/mixer* pannetje met dikke bodem* bordjes


Nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed de balplaat met bakpapier. Klop de eiwitten met de mixer en een snufje zout stijf. Voeg zodra het eiwit stijf is al kloppend geleidelijk de suiker en de vanillesuiker toe. klop totdat het schuim in punten rechtop blijft staan. Druk de zilverpillen als ogen en de sukersnoepjes als snafeltjes in het afgekoelde schuim. Schep het eiwit in een spuitzak met een grog gekartelde spuitmond en spuit 8 grote figuren volgens de tekening op de bakplaat. Zet de plaat in de oven. Stel de oven in op de laagste temperatuur en laat het schuim in 2 a 2? uur drogen. Klop voor de saus de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker licht en schuimig. Klop de maizena erdoor. Breng de melk aan de kook en schenk deze al roerend bij de dooiers. Schenk het mengsel in een pannetje en laat de saus al roerende binden. Neem de saus van het vuur en laat ze afkoelen. Roer regelmatig.

Bereidingswijze

Verdeel de saus over 4 birdjes. Leg in het midden een flinke bol van het aardbeienijs en druk tegen de kanten een schuimkuiken.

Serveertip

Bevat per persoon: ca. 1200kJoules/285kcal.* 6 gram eiwit* 9 gram vet* 46 gram koolhydraten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top