1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Beenham

Beenham

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-02-2003

Ingrediënten 4 personen


500 g beenham (naturel), 250 ml appelcider, olie voor invetten, ca. 15 kruidnagels, 50 g bruine basterdsuiker, 2 theelepels Franse mosterd.


Verder heb je nodig


Keukenpapier, aluminiumfolie


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de beenham afgedekt ca. 30 minuten in 250 ml water op een laag vuur en voeg de laatste 10 minuten 100 ml appelcider toe aan het kookvocht. Laat de ham in het kookvocht afkoelen. Verwarm de oven voor op 200?C(hetelucht 200?C). Vet het ovenrooster in met een beetje olie. Dep de ham droog, snij de ham aan de bovenkant kruislings in en steek de kruidnagels erin. Meng de basterdsuiker met de mosterd en wrijf hiermee de ham in. Plaats de ham op het rooster met daaronder een lekbak. Laat de ham in ca. 20 minuten in de oven gaar worden en besprenkel deze tijdens het braden met de rest van de appelcider. Laat de ham voor het aansnijden ca. 5 minuten onder aluniniumfolie tot rust komen.

Serveertip

Ook lekker met whisky.
lekker met boerenbrood en een witlofsalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top