1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Sauerbraten

Sauerbraten

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2003

Ingrediënten 4 personen


-1 kg mager rundsvlees (in 1 stuk)
VOOR DE MARINADE:
-1/4 l rode wijn
-1/8 l rode wijnazijn
-1/4 l water
-1 ui (in ringen)
-1 laurierblad,3 kruidnagels en 5 peperkorrels
VERDER:
-zout, peper
-100 g vet spek (in blokjes)
-2 uien (fijngehakt)
-soepgroente (grof gesneden)
-1/8 l warme vleesbouillon
DE SAUS:
-1/8 l room
-25 g bloem
-zout en versgemalen zwarte peper



Een hoogtepunt uit de Duitse keuken(origineel recept); na 3 dagen marineren, kan het stoven beginnen; echt heel bijzonder en eenvoudig

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-leg het vlees in een kom
-breng de rode wijn, wijnazijn,water,ui, laurier, kruidnagels en peperkorrels even aan de kook in een pannetje en laat afkoelen
-giet het dan over het vlees en laat afgedekt 3 dagen op een koele plaats staan
(in deze tijd een keer omdraaien)

Bereidingswijze

-neem het vlees uit de kom en bet goed droog
-wrijf het in met peper en zout
-de spekbokjes in de braadpan glazig laten worden
-het vlees erbij doen en aanbraden rondom in 15 min
-de uisnippers en de soepgroente toevoegen en 10 min mee laten fruiten
-blus met de warme vleesbouillon en 1/4 l van de marinade
-deksel op de pan en het vlees zachtjes 90 min stoven; zonodig nog wat aanvullen met de marinade
-vlees uit de pan halen en op een diepe schaal warm houden
-zeef het braadvocht en breng aan de kook
-de aangemaakte bloem met de room en de jus onder hevig roeren hiermee binden
-kruiden met peper en zout

Serveertip

Warm serveren, giet wat van de saus over het vlees en geef de rest apart.
Snij het vlees in stukken en geef er rode kool bij met aardappelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top