Kabeljauwfilet

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Gebakken Kabeljauwfilet met witlof en moster!
Dit recept is een variant op de traditinele kabeljauw met mosterdsaus:Makelijk,verrassend,smakelijk en binnen 20 minuten klaar !

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
Bereidingstijd: 20 minuten.
300 g kabeljauwfilet *
2 eetl. bloem *
4 struikjes witlof (ca.400 g)
50 g boter *
sap van een halve citroen *
125 ml creme fraiche *
1 eetl. grove mosterd *
1 eetl.gembersiroop(uit een potje gember )
Zout,peper *
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper.


Wentel de stukken door de bloem.


Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in smalle reepjes.


Smeld de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets op matig hoog vuur in ca. 4-6 minuten bruin en gaar,keer ze halvewege.


Houd de filets warm onder aluminiumfolie.


Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten beetgaar.


Roer het citroensap,de creme fraiche,de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door.

Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwfilet erop.

Serveertip

Ook lekker met ringen prei of repen paksoi of Chinese kool in plaats van witlof .

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

betty_d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten