Kabeljauwfilet
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Gebakken Kabeljauwfilet met witlof en moster!
Dit recept is een variant op de traditinele kabeljauw met mosterdsaus:Makelijk,verrassend,smakelijk en binnen 20 minuten klaar !
Bereidingswijze
Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper.
Wentel de stukken door de bloem.
Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in smalle reepjes.
Smeld de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets op matig hoog vuur in ca. 4-6 minuten bruin en gaar,keer ze halvewege.
Houd de filets warm onder aluminiumfolie.
Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten beetgaar.
Roer het citroensap,de creme fraiche,de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door.
Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwfilet erop.
Serveertip
Ook lekker met ringen prei of repen paksoi of Chinese kool in plaats van witlof .