Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Parrillada mixta

Parrillada mixta

Door: llheks

  • Argentijns,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2003

Ingrediënten


3 teentjes knoflook
1 takje peterselie
? kg mollejas (kalfszwezerik)
2 ri?ones (lamsniertjes)
1? dl azijn of rodewijnazijn
zout /zeezout
1 corazon (runderhart)
1 kg asado de tira (spareribs)
adobo de salmuera (vlees marinade)
4 chorizos (Argentijnse worstjes)
8 chuletas de cordero (lamskoteletjes)
4 bief de lomo (filetsteak)
chimichurri (Kijk evt. bij sauzen)
versgemalen zwarte peper



Bbq mix

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid de asado (barbecue of grill) voor (Aan maken van de grill Bij een mixed grill moet er extra aandacht worden gegeven aan het aanmaken van het vuur waarvoor zowel hout als houtskool wordt gebruikt.
Steek het hout of de houtskool aan; zodra dit gloeit en er geen rook meer te zien is, moet hout of houtskool goed onder het rooster verspreid worden.
Dan kan men beginnen met grillen.
Het kruiden of op smaak brengen van het vlees gebeurt alleen na het roosteren als het vlees wordt geserveerd en niet ervoor.
Taai of niet mals vlees en wild worden wel gemarineerd in een marinade van azijn aangelengd met water waaraan kruiden worden toegevoegd om het vlees niet alleen mals te maken maar ook extra smaak te geven.
De vleessoorten die de meeste tijd nodig hebben om gaar te worden, zoals worstjes moeten in het midden van de grill gelegd worden en eromheen de rest van de vleessoorten.
De worstjes worden als eerste gerecht opgediend.
De benodigde hoeveelheden zijn moeilijk te bepalen.)

Bereidingswijze

Pel de knoflookteentjes en plet ze.
Snijd de peterselie fijn.
Verwijder het vlies, de aderen en het vet van de zwezerik.
Halveer niertjes en verwijder het vlies, de aderen en het vet. Marineer de niertjes ongeveer 1 uur met de azijn of rodewijnazijn en 3 eetlepels zout.
Verwijder het vet, de aderen, de zenen en het kraakbeen van het hart.
Was het goed en snijd het in plakjes. Marineer de plakjes hart ongeveer een halfuur in een mengsel van de 'adobo de salmuera' met de teentjes knoflook en fijngesneden peterselie.
Rooster eerst de zwezerik en de chorizos.
Rooster de zwezerik onder regelmatig keren tot deze stevig is geworden; neem hem van de grill en laat afkoelen.
Rooster de chorizos ongeveer 15 minuten; regelmatig omdraaien. Snijd de zwezerik in plakjes en leg deze opnieuw op de grill samen met de lamsniertjes, de plakjes runderhart en de spareribs. Regelmatig omdraaien!
De zwezerik, de niertjes en het hart moeten in ongeveer 5 minuten (aan beide kanten geroosterd) gaar zijn.
Haal de chorizos, de zwezerik, de niertjes en het hart van de grill en serveer ze als eerste.
leg de lamskoteletjes en de filetsteaks bij de spareribs op de grill. Laat deze 5 tot 10 minuten roosteren.
Regelmatig omdraaien!
Maal peper boven het gegrilde vlees en serveer de 'parrillada mixta' met chimichurri, ensalada de rabanitos en gekookte aardappelen of papas fritas (frietjes).

Serveertip

Adobo de salmuera

vlees marinade

Ingredienten:
? liter warm water
2 tl. zeezout
? tl. gemalen zwarte peper
1 el. limoensap of azijn of rode of witte wijn.

Meng alle ingredienten door elkaar.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top