Courgette-taartjes met tomaat
- Vegetarisch, Tussengerecht
- 30-60 min.
Voorbereiding
Snijd de courgette in plakken van circa 0,5 cm dik. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakken een paar minuten omscheppend tot ze zacht zijn. Bestrooi ze met de kruiden en wat zout en peper en laat afkoelen. Snijd de tomaten en de uitgelekte mozzarella in plakken.
Verwarm de oven voor op 200?C.
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de botte kant van een mes een rand van 1 cm breed langs de plakjes zonder het deeg door te snijden. Hierdoor kan de rand bij het bakken rijzen. Prik het deegvierkant binnen de rand met een vork in, zodat het bij het bakken vlak blijft. Beleg de taartjes dakpansgewijs met plakken tomaat, plakken courgette en plakken mozzarella en zorg dat de rand van het deeg vrij blijft. Bestrooi met wat zout en peper en bedruppel met olijfolie. Zet de taartjes circa 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi gekleurd is, de kaas is gesmolten en de courgette gaar is. Serveer warm.