Veloute van waterkers met Sint-Jacobsmossel

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2003

snel klaar soepje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
waterkers
? boter
? gevogeltebouillon
? peper & zout
? Sint-Jacobsschelpen
? olie
? room
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de waterkers en versnijd ze grof.
? Zet enkele mooie blaadjes opzij om te gebruiken als garnituur.

Bereidingswijze

? Dompel snel even onder in kokend water en verfris in ijswater om ze mooi groen te houden.
? Droog ze op een zuiver doek.
? Stoof de versneden waterkers snel in schuimende boter.
? Bevochtig met gevogeltebouillon.
? Breng tot het kookpunt en mix flink.
? Zeef en breng op smaak met peper & zout.
? Bak de Sint-Jacobsschelpen in een beetje olie.
? Voeg nadien de boter toe en kleur op beide kanten.
? Voeg room aan de veloute toe, zonder volledig te mengen.

Serveertip

? Schep dit in warme, diepe borden.
? Strooi de blaadjes waterkers her en der op de veloute.
? Werk af met de gebakken Sint-Jacobsschelpen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten