1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Veloute van waterkers met Sint-Jacobsmossel

Veloute van waterkers met Sint-Jacobsmossel

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2003

Ingrediënten 4 personen


Waterkers
? boter
? gevogeltebouillon
? peper & zout
? Sint-Jacobsschelpen
? olie
? room



Snel klaar soepje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de waterkers en versnijd ze grof.
? Zet enkele mooie blaadjes opzij om te gebruiken als garnituur.

Bereidingswijze

? Dompel snel even onder in kokend water en verfris in ijswater om ze mooi groen te houden.
? Droog ze op een zuiver doek.
? Stoof de versneden waterkers snel in schuimende boter.
? Bevochtig met gevogeltebouillon.
? Breng tot het kookpunt en mix flink.
? Zeef en breng op smaak met peper & zout.
? Bak de Sint-Jacobsschelpen in een beetje olie.
? Voeg nadien de boter toe en kleur op beide kanten.
? Voeg room aan de veloute toe, zonder volledig te mengen.

Serveertip

? Schep dit in warme, diepe borden.
? Strooi de blaadjes waterkers her en der op de veloute.
? Werk af met de gebakken Sint-Jacobsschelpen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top