1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Kabeljauw
  6. kerrierijst met doperwten en kabeljauw

kerrierijst met doperwten en kabeljauw

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2003

Ingrediënten 4 personen


400g kabeljauwfilet; zout, citroen- of limoensap; 1 grote ui; 3 el olie; 1 a 1,5 el kerrie; 300 g surinaamse rijst; 300 g doperwten (diepvries, blik of vers gekookt); 2 dl droge witte wijn; 1,5 groentebouillontablet; 0,4 l koud water; 45 g blanke amandelen; 2 tl dille



De kabeljauwfilet kan vervangen worden door roodbaars- of poonfilet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De vis in blokjes van ca 3 cm snijden. De vis inwrijven met wat zout en enkele druppels citroen- of limoensap en 5 minuten in laten trekken. De ui pellen en kleinsnijden. de olie in een pan verhitten en de ui met de kerrie ca. 2 minuten zachtjes fruiten. De (ongekookte) Surinaamse rijst toeoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Doperwten, wijn, bouillontablet en 4 dl water toevoegen. Met het eksel op de pan aan de kook brengen, dan 12 minuten zachtjes laten koken. Af en toe omroeren. De visblokjes erdoor roeren en nog 12 minuten zachtjes laten koken. Af en toe omroeren. Intussen de amandelen grof hakken en in een koekenpan in ca. 1 minuut bruin roosteren. De amandelen en dille door het rijstmengsel scheppen.

Serveertip

Lekker met tomatensalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top