Aardappel-knoflookpuree met pesto, prei en kaas

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappelen -
zout -
400 gram prei -
2 dl schenkbare creme fraiche of kookroom -
3 teentjes knoflook -
50 gram boter -
versgemalen peper -
2 eetlepels pesto -
200 gram belegen kaas als dikke plak


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze met zout in 20 minuten gaar. Snijd de prei in ragfijne reepjes. Verwarm de creme fraiche of kookroom met geperste teentjes knoflook, de boter, peper en pesto. Snijd de kaas in minidobbelsteentjes.


Bereidingswijze

Giet de gare aardappelen af. Voeg het roommengsel toe. Maak er een puree van. Voeg de preiringetjes en kaasblokjes toe en warm goed door.

Laatste reacties

sarina22 avatar
sarina22 22-08-2005

Erg lekker!!!

evido avatar
evido 22-06-2005

Hallo, Ik vond dit dus heel heel lekker; mijn man vond het jammer genoeg nogal zwaar vallen. Zo zie je maar: smaken verschillen (en maar goed). Toch bedankt en groetjes, Evi

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten