Thaise wokschotel met kipfilet en cashewnoten

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g pandan rijst; 400 g kipfilet; 250 g champignons; 1 rode Spaanse peper; 500 g gesneden groenten (bijv. kool, prei, ui, tauge) of 1 voorgesneden bami-groentepakket a 500 g; 3 el oestersaus; 1 blikje sperzieboontjes (uitlekgewicht 110 g); 2 el olie; 75 g cashewnoten; zout; witte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De rijst koken volgens het kookvoorschrift op de verpakking. De kipfilet in blokjes snijden. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De Spaanse peper wassen, in de lengte doorsnijden, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. De sperzieboontjes in een vergiet uit laten lekken. Wok op hoog vuur verhitten, 2 el olie toevoegen en de kipfilet 3 minuten roerbakken. De champignons en de Spaanse peper toevoegen en 1 minuut meebakken. De gesneden groenten toevoegen, knoflook erboven uitpersen en 3 minuten roerbakken. Oestersaus, sperzieboontjes en cashewnoten erbij doen en nog 2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. De rijst en de groenten in 1 schaal of apart serveren.

Serveertip

Lekker met seroendeng en kroepoek.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pauliens-verzameling avatar
pauliens-verzameling

Doorsturen

Home Recepten