1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise wokschotel met kipfilet en cashewnoten

Thaise wokschotel met kipfilet en cashewnoten

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2003

Ingrediënten 4 personen


250 g pandan rijst; 400 g kipfilet; 250 g champignons; 1 rode Spaanse peper; 500 g gesneden groenten (bijv. kool, prei, ui, tauge) of 1 voorgesneden bami-groentepakket a 500 g; 3 el oestersaus; 1 blikje sperzieboontjes (uitlekgewicht 110 g); 2 el olie; 75 g cashewnoten; zout; witte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rijst koken volgens het kookvoorschrift op de verpakking. De kipfilet in blokjes snijden. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De Spaanse peper wassen, in de lengte doorsnijden, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. De sperzieboontjes in een vergiet uit laten lekken. Wok op hoog vuur verhitten, 2 el olie toevoegen en de kipfilet 3 minuten roerbakken. De champignons en de Spaanse peper toevoegen en 1 minuut meebakken. De gesneden groenten toevoegen, knoflook erboven uitpersen en 3 minuten roerbakken. Oestersaus, sperzieboontjes en cashewnoten erbij doen en nog 2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. De rijst en de groenten in 1 schaal of apart serveren.

Serveertip

Lekker met seroendeng en kroepoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top