1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Knolselderijstamppot met mosterdsaus

Knolselderijstamppot met mosterdsaus

Door: moetie-inge

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2003

Ingrediënten 4 personen


750 gr aardappelen, 1 kleine knolselderij, 1 bosje selderij, 4 el mosterd, 125 ml slagroom, zout en peper, 150 gr zeeuws spek en 1 rookworst van 350 gr.



Een heerlijke winterstamppot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd de knolselderij in blokjes en knip de selderij fijn.
snij het spek in blokjes.

Bereidingswijze

Wel de rookwordt in warm water ongeveer 20 min.
Kook de aardappelen in 20 min gaar evenals de blokjes selderij, giet beide af als deze gaar zijn.
Verwarm de room en roer er de mosterd door.
Verwarm de blokjes spek in een koekenpan.
Stamp de aardappelen tot puree en roer er de mosterdroom door.
Schep er de blokjes selderij, bladselderij en de spekjes door.
Serveer er de rookworst bij.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moetie-inge
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top