Spinazie-pasta ovenschotel

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
400 gram spinazie / 50 gram pipe rigate (geribbelde pijpmacaroni) / 1 rundertartaartje van 80 gram / stukje ui / 1 teentje knoflook / zout / peper / basilicum / 50 gram (grot) champignons / 1 vleestomaat / 1 eetlepel geraspte 20+ kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 448,63 kcal
Koolhydraten 42,95 g
Eiwitten 40,72 g
Vetten 9,43 g
Benodigdheden

vergiet / anti-aanbakpan / ovenschaal

Voorbereiding

De spinazie laten slinken, uitlekken en hakken. De macaroni in 10 minuten net gaarkoken. De ui snipperen en met het uitgeperste teentje knoflook fruiten in een anti-aanbakpan. Het verkruimelde tartaartje toevoegen en bruin bakken. De champignons en tomaat kleinsnijden en op het laatst meebakken met het vlees. Op smaak brengen met de kruiden.

Bereidingswijze

Spinazie in een ovenvaste schotel leggen, daarop de macaroni, dan het tartaarmengsel en bestrooien met de kaas. In een hete oven van 200 gr.C. in 15 minuten goudbruin laten worden.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

angels_dieet avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten