Spinazie-pasta ovenschotel
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 1 persoon
400 gram spinazie / 50 gram pipe rigate (geribbelde pijpmacaroni) / 1 rundertartaartje van 80 gram / stukje ui / 1 teentje knoflook / zout / peper / basilicum / 50 gram (grot) champignons / 1 vleestomaat / 1 eetlepel geraspte 20+ kaasVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 448,63 kcal |
Koolhydraten | 42,95 g |
Eiwitten | 40,72 g |
Vetten | 9,43 g |
Benodigdheden
vergiet / anti-aanbakpan / ovenschaal
Voorbereiding
De spinazie laten slinken, uitlekken en hakken. De macaroni in 10 minuten net gaarkoken. De ui snipperen en met het uitgeperste teentje knoflook fruiten in een anti-aanbakpan. Het verkruimelde tartaartje toevoegen en bruin bakken. De champignons en tomaat kleinsnijden en op het laatst meebakken met het vlees. Op smaak brengen met de kruiden.
Bereidingswijze
Spinazie in een ovenvaste schotel leggen, daarop de macaroni, dan het tartaarmengsel en bestrooien met de kaas. In een hete oven van 200 gr.C. in 15 minuten goudbruin laten worden.