Spinazie-pasta ovenschotel

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
400 gram spinazie / 50 gram pipe rigate (geribbelde pijpmacaroni) / 1 rundertartaartje van 80 gram / stukje ui / 1 teentje knoflook / zout / peper / basilicum / 50 gram (grot) champignons / 1 vleestomaat / 1 eetlepel geraspte 20+ kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vergiet / anti-aanbakpan / ovenschaal

Voorbereiding

De spinazie laten slinken, uitlekken en hakken. De macaroni in 10 minuten net gaarkoken. De ui snipperen en met het uitgeperste teentje knoflook fruiten in een anti-aanbakpan. Het verkruimelde tartaartje toevoegen en bruin bakken. De champignons en tomaat kleinsnijden en op het laatst meebakken met het vlees. Op smaak brengen met de kruiden.

Bereidingswijze

Spinazie in een ovenvaste schotel leggen, daarop de macaroni, dan het tartaarmengsel en bestrooien met de kaas. In een hete oven van 200 gr.C. in 15 minuten goudbruin laten worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

spices4sporty avatar
spices4sporty 20-02-2014

Lekker gerecht. Makkelijk te maken en te variëren. Voor de pasta heb mais/kikkererwtenpasta gebruikt voor een glutenvrij recept.

parel62 avatar
parel62 10-01-2012

Vandaag je recept gemaakt wel wat dingen toegevoeg en beetje veranderd ipv verse tomaten een blikje met tomatenblokjes ,een bouillonblokje en beetje sambal badjak .heb wel de kaas weggelaten want vond voor het magere de kaas weer net te ....verder was het lekker...

JieJie avatar
JieJie 11-10-2011

Lijkt me erg smakelijk! Bedankt voor het recept!

Bulletje41 avatar
Bulletje41 08-08-2011

Lijkt me zalig! Ga het zeker een keer proberen!

mftbouwmeester avatar
mftbouwmeester 21-07-2011

Erg lekker!

danditmaar avatar
danditmaar 07-01-2010

heerlijk gerecht!!! we hebben er zelf nog wel een aantal kruiden aan toegevoegd, maar dat is persoonlijk.

teetrop avatar
teetrop 15-11-2008

dit was erg lekker!

kootje3 avatar
kootje3 03-06-2008

Lekker recept en makkelijk te maken voor een doordeweekse dag. Bedankt, Corinne

orphan avatar
orphan 03-07-2005

Ik ben niet echt te zwaar en om dat zo te houden let ik wel op wat ik eet. Ik neem dit recept dan ook graag mee. Bedankt, Dorine

molenmeisje avatar
molenmeisje 14-04-2003

Een geweldig recept zeg. Vanavond heb ik het gemaakt met diepvriesspinazie. Omdat ik ook tot de groep gelukkigen hoor die levenslang op haar gewicht moet letten zal dit gerecht vast nog eens vaker bij mij op tafel staan. Ik neem hem mee naar mijn favorieten. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten