Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Amerikaanse Corn Dogs

Amerikaanse Corn Dogs

Door: wcob

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-02-2003

Ingrediënten 8 personen


*200 gram bloem *150 gram geel maismeel *2 el suiker *1 1/2 tl bakpoeder *1/2 tl zout *2 el harde, koude margarine *1 groot losgeklopt ei *175 ml melk *8 lange knakworsten *8 sate prikkers (lange) *plantaardige olie om in te frituren.


Verder heb je nodig


Frituurpan


Hotdogs in een maismeeljasje! Amerikanen eten dit op kermissen en jaarmarkten. Leuke (warme) tractatie!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de bloem, maismeel, suiker, bakpoeder en zout in een middelgrote kom door elkaar. Voeg de harde boter toe. Voeg de eieren toe en de melk en meng alles luchtig.
Dep de knakworsten droog en prik ze overlangs aan een pen (dus in het verlengde van de worst). Door ze in het beslag en zorg dat ze goed bedekt zijn.
Verhit de olielaag van 7 a 8 cm tot een temperatuur van 190 graden. Bak hierin de met beslag beklede worstjes totdat ze goudbruin zijn (4 a 5 minuten).

Serveertip

Meteen opdienen op de prikkers of in hotdogbroodjes.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wcob
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top