Canadees hammetje met honing en kruidnagels

  • Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 1 kilo fricandeau (met een dun laagje vet)
? 24 kruidnagels
? 1 kleine citroen
? 2 theelepels kaneel
? 50 g bruine basterdsuiker
? 6 schijven ananas
? 1 deciliter klaverhoning
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

. Verhit de oven voor op 200?C.
2. Snijd ruitjes van 2 ? bij 2 ? cm en ruim 1 cm diep in het vlees.
3. Wrijf het vlees in met de kaneel en prik er de kruidnagels rondom in.
4. Boen de citroen goed schoon. Rasp de schil op een fijne rasp en pers de helft van de citroen uit.
5. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap.
6. Bestrijk de onderkant van het vlees met wat van het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede. Bestrijk nu ook de bovenkant met wat van het honingmengsel.
7.Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160?C.
8. Verhit als het vlees klaar is de grill op de hoogste stand.
9. Leg de plakken ananas op het vlees en bestrijk het geheel met de rest van het honingmengsel. Laat het onder de grill mooi goudbruin worden.
Warm of koud serveren.
Lekker met een luchtige aardappelsalade met ijsbergsla en tomaten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten