Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 500 g gehakt
? 1,5 kilo aardappelen (geschild en gehalveerd)
? snufje zout
? 450 g doperwten (diepvries)
? 75 g boter
? 2 uien (fijngesnipperd)
? snufje peper (versgemalen)
? 3 deciliter melk
? 1 ei
? snufje nootmuskaat
? 50 g oude kaas (geraspt)
? 1 ovenschaal met 3 liter inhoud
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 961,03 kcal
Koolhydraten 95,23 g
Eiwitten 46,66 g
Vetten 40,66 g

Bereidingswijze

1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels met zout in ca. 25 minuten gaar. Kook ondertussen de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Verhit in een koekenpan 25 g boter en fruit hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 8 minuten rul en gaar. Giet de doperwtjes af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het op smaak met zout en peper.
3. Verwarm de oven voor op 175?C. Giet de aardappels af, stamp de aardappels fijn. Verhit in een steelpan de melk met 50 g boter en roer dit door de aardappels. Roer het ei door de aardappels en breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met kaas en plaats de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.
4. Neem de ovenschotel uit de oven en verdeel het gerecht over 4 borden.

Laatste reacties

vonn61 avatar
vonn61 29-01-2009

Een lekkere , gemakkelijke schotel, dit zullen we vaker eten, een blijvertje dus. Gr. Vonn

dempshey avatar
dempshey 02-07-2004

Erg gemakkelijk te bereiden, met ingredienten die we allemaal kennen, en toch heel erg lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten