1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Herderspastei met corned beef

Herderspastei met corned beef

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2003

Ingrediënten 4 personen


2 blikken corned beef in blokjes van 2x2cm
2 grote uien fijn
1/2 t zout
1/4 t peper
1/2 t aromat
1 e zonnebloemolie
1 ei
1/2 e olie voor insmeer van ovenschaal
aardappelpuree van 1kg aardappelen


Herderspastei met corned beef
Herderspastei met corned beef

Deze gerecht heb ik nog nooit in Nederland tegengekomen. Oorspronkelijk uit Zuid-Afrika heerlijk, makkelijk en goedkoop koken, voor een keer. Dit gerecht kwam vroeger ook vaak op tafel in mijn ouderhuis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak aardappelpuree na smaak

Bereidingswijze

1. Fruit ui glazig in eetlepel olie. 2. Doen kruiden bij en bak even door.
3. Meng corned beef door uien en laat ietsje smelten,maar nog steeds blokjes en haal van vuur.
4. Olie ovenschaal in en voer die schaal uit met aardappelpuree(laat genoeg puree over voor top.
5. Doen corned beef mengsel over aardappelpuree en verdeel goed.
6. Doen ei door overgebleven aardappelpuree en meng goed.
7. Doen overige puree nu over die corned beef mengsel en maak glad en zorgt dat er geen gaten zijn.
8. Maak met vork patronen over puree.
9. Bak by 210*C voor 25-30 min of tot warm en mooi goudbruin gebakken.

Serveertip

Heerlijk met appelmoes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top