1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Stoofpot van rundvlees, aardappelen en sperziebonen

Stoofpot van rundvlees, aardappelen en sperziebonen

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2003

Ingrediënten 4 personen


750g mager runde stooflappen in stukken van 2X2cm
60 ml zonnebloemolie
1kg gekerfde sperziebonen
4 uien in halve ringen
1 rood en 1 groen pepers(hete) zonder pitten en fijn
3 teentjes knoflook fijn
1 klein wortel in kleine blokjes(voor kleur en smaak)
3 kruidnagels
3 pimentkorrels
4 e citroensap
1/4 t peper
8 panklaar kleine aardappelen
1 t noodmuskaat
helft om helft witte wijn en water zodat vlees bijna onder staat.


Verder heb je nodig


Stoofpot


Een heerlijk stoofpot van rundvlees/aardappelen/sperziebonen en rijst. Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en daar word een soortgelijk gerecht als "potjiekos" in een drie-poot-pot buiten op de vuur gemaakt terwijl de gasten eromheen voor uren aaneen hunzelf met een glaasje wijn en een goed gesprek vermaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Braad vlees in koekenpan even mooi bruin in olie en doe het vlees in stoofpan.
2. Bak de uien en knoflook aan tot glazig en blus af met wijn en water.
3. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve nootmuskaat en citroensap)in koekenpan en breng mengsel aan kook.
4. Voeg bij vlees en laat dit +/- 3 uur stoven.
5. Verdeel citroensap over gerecht en raspt de nootmuskaat erover heen.

Serveertip

Serveer met rijst onder en de "BREDIE" overheen.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top