1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Linzensalade
  6. Linzensalade met feta

Linzensalade met feta

  • Vegetarisch, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2003

Ingrediënten 4 personen


250 g. groene linzen * 1 eetl. mosterd * 2 eetl. witte wijnazijn * snufje gemalen komijn * 4 eetl. olijfolie * zout, peper * 1 komkommer (in blokjes) * 1 rode paprika (in blokjes)* 1 gele paprika (in blokjes) * 1 rode ui (in ringen) * 3 bosuitjes (in fijne ringen)* koriander of peterselie naar smaak * 150 g. feta (verkruimeld)



Een winterse maaltijdsalade.
Bron: Libelle - Genieten en stiekem afvallen, nr. 4 2003

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken. Maak ondertussen een dressing van de mosterd, wijnazijn, komijn en olijfolie; naar smaak peper en zout toevoegen. Meng de dressing door de uitgelekte linzen en laat verder afkoelen.

Bereidingswijze

Meng de afgekoelde linzen met de komkommer, paprika, rode ui en bosui. Strooi er koriander of peterselie naar smaak over en de verkruimelde feta.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top