gestoomde kabeljauw met zonnige groenten

  • Mediterraan,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2003

Slankrecept in de stoomkoker met kabeljauw, tomaten, ui en rode paprika

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken kabeljauwfilet, 5 tomaten, 2 rode paprika's, 2 uien, basilicum, tomatenpuree of tomatenketchup
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
electrische stooomkoker, alluminiumfolie

Voorbereiding

Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout, laat de tomaten en de paprika's even stomen in de stoomkoker, zo kan je ze makkelijk pellen. Snij de ui, gepelde tomaten en paprika's in dobbelsteentjes.

Bereidingswijze

Leg de naar eigen smaak gekruide kabeljauwfilets (per stuk verpakt) op stuk aluminiumfolie en doe er de in stukjes gesneden groenten bij. Voeg nog een koffielepel tomatenpuree (of ketchup) en eventueel een blaadje of 2 basilicum. Sluit de pakketjes goed af zodat alle smaken erin blijven en stoom ze gedurende een 10 a 15-tal minuten in de stoomkoker.

Serveertip

Serveer de kabeljauw in de pakketjes, zeer lekker met aardappelpuree, pasta of gestoomde aardappelen gegarneerd met peterselie. En natuurlijk, een glaasje frisse zoetzure witte wijn erbij...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten