1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Kabeljauw
  5. gestoomde kabeljauw met zonnige groenten

gestoomde kabeljauw met zonnige groenten

Door: annickvandenbruel

  • Mediterraan,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2003

Ingrediënten 4 personen


4 stukken kabeljauwfilet, 5 tomaten, 2 rode paprika's, 2 uien, basilicum, tomatenpuree of tomatenketchup


Verder heb je nodig


Electrische stooomkoker, alluminiumfolie


Slankrecept in de stoomkoker met kabeljauw, tomaten, ui en rode paprika

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout, laat de tomaten en de paprika's even stomen in de stoomkoker, zo kan je ze makkelijk pellen. Snij de ui, gepelde tomaten en paprika's in dobbelsteentjes.

Bereidingswijze

Leg de naar eigen smaak gekruide kabeljauwfilets (per stuk verpakt) op stuk aluminiumfolie en doe er de in stukjes gesneden groenten bij. Voeg nog een koffielepel tomatenpuree (of ketchup) en eventueel een blaadje of 2 basilicum. Sluit de pakketjes goed af zodat alle smaken erin blijven en stoom ze gedurende een 10 a 15-tal minuten in de stoomkoker.

Serveertip

Serveer de kabeljauw in de pakketjes, zeer lekker met aardappelpuree, pasta of gestoomde aardappelen gegarneerd met peterselie. En natuurlijk, een glaasje frisse zoetzure witte wijn erbij...



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annickvandenbruel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top