1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kalkoen
  6. ROERGEBAKKEN KALKOEN MET KNOFLOOKROOMSAUS.

ROERGEBAKKEN KALKOEN MET KNOFLOOKROOMSAUS.

Door: kramer1274

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-01-2003

Ingrediënten 4 personen


400 g kalkoenfilet4 sjalotjes2 el boter1 el olie1 dl droge witte wijn1 dl gevolgelte-fond1 tl bouillonpoeder2 dl room culinair4 tenen knoflookpeper en zout2 el bieslook(mag knoflookbieslook zijn als je dat kan vinden)2 el peterselie



LEKKER LUI OP ZONDAG WIE WIL DAT NIET.EERST LEKKER UITSLAPEN,DAN UITGEBREID KOFFIE DRINKEN.EEN BOSWANDELING MAKEN EN AAN HET EIND VAN DE MIDDAG LEKKER KOKEN ONDER HET GENOT VAN EEN GLAASJE WIJN.DIT IS EEN NIET TE BEWERKELIJK RECEPT MAAR WEL LEKKER.

Ontdek meer:

Bereidingswijze



dep het vlees goed droog en snijd het in zeer fijne reepjeshak de sjalotjes fijnverhit de boter en de olie en fruit daarin de sjalotjesze mogen niet bruin wordenvoeg het vlees toe en bak dit al omscheppende knapperigschep het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zouthoud het warm onder aluminiumfolieschenk de wijn en fond in de pan en breng dit aan de kookroer de room erdoor en laat de saus aan de kook komen zodat deze gaat bindenpers de knoflooktenen uit boven de sausmaak op smaak met bouillonpoeder,peper en zoutschep het vlees en saus in een voorverwarmde schaal en zet het op een rechaud op tafel anders koelt het gerecht snel afbestrooi het geheel met fijngehakte kruiden


Serveertip

Dit gerecht is lekker met pasta.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top