1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Argentijnse keuken
  5. Garnalen
  6. Garnalen in amandelsaus

Garnalen in amandelsaus

Door: llheks

  • Argentijns, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2003

Ingrediënten


1 kop water
1 kop droge witte wijn
450 gr gepelde steurgarnalen
450 gr diepvries St. Jacobsschelpen (ontdooid)
1 1/2 kop vers broodkruim
1 kop melk
4 eetlepels boter
3 gesnipperde uien
1 theelepel paprikapoeder
1 kop dikke room
1/4 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
3 hardgekookte eieren, gevierendeeld
1/2 kop Parmezaanse kaas



Uit Argentinie
4 Personen van "moesje2"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water en de wijn aan de kook in een sauspan. Voeg de garnalen en
St. Jacobsschelpen eraan toe en laat ze 3 minuten met het deksel op de pan
sudderen. Giet het water eraf en bewaar 1 kop van het kookvocht. Hak de
garnalen en St. Jacobsschelpen fijn op 4 van elk na. Laat het broodkruim 10
minuten in de melk weken. Knijp de melk eruit. Maak de boter heet in een
flinke koekepan. Voeg de uien en paprika toe en bak alles 10 minuten
zachtjes op matig vuur, telkens roerend. Voeg het broodkruim en het bewaarde
kooknat toe en meng alles goed. Roer er de gehakte garnalen en St.
Jacobsschelpen, room, chilipoeder, zout en peper toe. Kook het 10 minuten op
een klein pitje en roer regelmatig. Garneer met de eiparten en Parmezaanse
kaas. Snijd de bewaarde zeedieren doormidden en leg er een paar bovenop
iedere portie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top