1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Dulce de Leche ijs

Dulce de Leche ijs

  • Argentijns,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2003

Ingrediënten


30 gr suiker
0,5 liter melk
20 gr maizena
300ml slagroom



Dit zachte romige ijs, met lichte caramel smaak Maak eerst de Dulche de Leche (zie vorig recept). Je hebt ongeveer 3/4 nodig van de portie die je hier gemaakt hebt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de melk op, maar houd een klein beetje achter. Hier roer je de maizena en de suiker mee los.
Als de melk kookt zet je hem laag en je roert de maizenapap er door. Blijf goed roeren en laat het mengsel een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Zet de pan in een laag koud water in de gootsteen en roer met enige regelmaat tot de vla behoorlijk is afgekoeld. Zo voorkom je vellen.
Klop de slagroom luchtig en roer de afgekoelde vla erdoor. Nu mag je de "Dulce de Leche" er door roeren.
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat die het verdere werk doen. Als het mengsel koud en dik is doe je het over in een diepvries doos en laat het verder invriezen.


Serveertip

In plaats van zelf een blanke vla koken, kan je ook een halve liter kant en klare blanke vla nemen!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top