Salsa rapida de tomates

  • Argentijns, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2003

Argentijns Tomatensalsa ; Deze saus wordt vaak gebruikt voor pastagerechten


Deel dit recept

Ingrediënten
3 rijpe tomaten
2 uien
1 theelepel verse tijmblaadjes
1 1/2 dl rode of witte wijn
2 eetlepels tomatenpuree
1 1/2 dl olijfolie of andere plantaardige olie
1 theelepel zwarte peperkorrels
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Dompel 2 tomaten 1/2 a 1 minuut in kokend water en daarna in koud water.
Ontvel de tomaten en verwijder de pitten; snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snijd de overgebleven tomaat fijn.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Doe de gesnipperde uien met de Ingesneden tomaat en de tijm in een blender en maal dit alles fijn.
Breng deze puree in een pan aan de kook.
Vermeng de wijn met de 2 eetlepels tomatenpuree en voeg dit toe aan het mengsel in de pan.
laat deze saus 2 minuten koken.
Zet het vuur laag en doe de olie, de tomaatreepjes en de peperkorrels erbij.
Voeg zout naar smaak toe en laat alles nog ongeveer 5 minuten sudderen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten