Salsa criolla picante

  • Argentijns, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2003

Argentijns; Pittige saus op creoolse wijze ; Deze saus wordt vaak gebruikt voor pastagerechten of voor stoofschotels die in de oven worden bereid.


Deel dit recept

Ingrediënten
2 uien
3 teentjes knoflook
2 tomaten
2 rode paprika's
2? dl olie
1 eetlepel gedroogde gemalen Spaanse peper
1 eetlepel chilipoeder of cayennepeper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel oregano
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

? Pel de uien en de teentjes knoflook en snipper ze fijn.
Dompel de tomaten 1/2 -1 minuut in kokend water en daarna in koud water.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika's; snijd het vruchtvlees fijn.

? Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde uien onge- veer 3 minuten. Voeg alle andere ingredienten toe en zout naar smaak. laat dit alles ongeveer 3 minuten sudderen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten