Guiso de carne a la Criollo

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2003

Argentijns sudder- eenpans gerechtje;

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr sukade - of stooflappen
2 grote uien
2 rode paprika's
2 tomaten
2? dl olie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
400 gr ongekookte witte rijst
7? dl water
3 laurierblaadjes
zout
100 gr diepvriesdoperwten
geraspte kaas (naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Dompel de tomaten ? tot 1 minuut in kokend water en daarna in koud water.
Ontvel de tomaten en verwijder de pitten.
Prak de tomaten 1 met een vork fijn.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees ongeveer 3 minuten.
Doe de uien en de paprikareepjes erbij en roerbak dit alles nog 2 minuten.
Voeg dan paprikapoeder, komijn en geprakte tomaten toe en roerbak dit alles nog 3 minuten.
laat het vlees op laag vuur 1 uur smoren.
Bak de rijst even bij het vlees in de pan.
Voeg het water toe en zout naar smaak.
Breng dit alles aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel circa 15 minuten sudderen. Doe de erwten erbij, neem de pan van het vuur laat het vlees ongeveer 5 minuten staan.
Meng het voor het serveren goed door elkaar.

Serveertip

Eet dit gerecht nadat het bestrooid is met geraspte kaas.

Laatste reacties

dubbela avatar
dubbela 07-12-2004

Ik heb dit bij mijn kookclub (vrienden onder elkaar) klaargemaakt, en het was echt lekker en je kan van te voren al veel voorbereiden, wat ook makkelijk was

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten