Traditioneel: Stoofschotel met schaaldieren

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2003

Een traditioneel recept van de Taino-indianen die vroeger aan de kust van o.a. Haiti woonden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olie
1 tl gemalen anatto
250 g kreeft, met schaal
125 g krabvlees
250 g garnalen
125 g rivierkreeft, met schaal
250 g wulken
259 g mosselen, met schelp
250 g oesters
2 tomaten, fijngesneden
2 maiskolven, in stukken
kokosmelk
sap van 2 limoenen
1 hele Spaanse peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een grote aarden pot en voeg de anatto toe. Voeg alle ingredienten toe, roer goed. Voeg de kokosmelk en het water toe en daarna het limoensap. Bind het pepertje in een stukje kaasdoek en voeg het toe (om gemakkelijk te verwijderen). Kook alles 25-40 minuten.

Serveertip

Serveer er cassave of maisbrood bij.


Uit: Culinaria De Cariben

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten