1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hartjes met abrikoos

Hartjes met abrikoos

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2003

Ingrediënten


-250 g bloem en 150 g suiker
-zout
-1 pakje vanillesuiker
-1 ei
-mespuntje gemberpoeder
-150 g boter
VOOR DE VULLING:
-1/2 potje abrikozenjam
OM TE GARNEREN:
-1 pakje chocoladeglazuur
-20 g gepelde walnoten en 20 g gepelde amandelen


Verder heb je nodig


-een hartjesvormpje (om uit te steken)


Vertederende koekjes voor Valentijn misschien??

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje
-zout, suiker, vanillesuiker, het ei en de gemberpoeder hierin doen
-de boter in klontjes over de rand van de bloem verdelen en dan van buiten naar binnen met de hand snel tot een egaal deeg kneden
-zet dit weg op een koele plaats om op te stijven (circa 30 min)

Bereidingswijze

-we rollen het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dunne lap van 1/3 cm dik
-met de hartjesvorm steken we er koekjes uit
-beboter een bakblik en leg de koekjes erop (kop aan voet leggen)
-schuif het bakblik in het midden in de voorverwarmde oven
BAKTIJD= 10 min op 200?C
-uit de oven nemen en met een pannekoekmes van het bakblik nemen en laten afkoelen op een taartenrooster
-(koekjes die bol staan platdrukken op het bakblik!!)
-ondertussen de abrikozenjam pureren met de mixer
-besmeer de helft van de koekjes ermee en de andere helft erop plaatsen
-de chocoladeglazuur gebruiken volgens verpakking en de koekjes ermee bestrijken
-plaats er een halve walnoot of een paar tot stiftjes gesneden stukjes amandel op



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top