1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kip in de hoed

Kip in de hoed

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2003

Ingrediënten 4 personen


1 pakje bladerdeeg (diepvries)
? 1 pot kersen (zonder pit 350 g)
? 6 gemberbolletjes (pot)
? 400 g kipfilet
? zout en peper
? 50 g boter of margarine
? 1 teentje knoflook
? 1 1/2 zakje kerriesaus
? 1 theelepel sambal oelek
? 1 bekertje creme fraiche (200 ml)
? 2 eetlepels paneermeel
? 50 g geraspte belegen kaas
? 2 eetlepels melk
? 1/2 eetlepel boter om in te vetten
? 1 eetlepel bloem om te bestuiven



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ?C of gasovenstand 4. Bladerdeeg ontdooien. In zeef kersen laten uitlekken. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en creme fraiche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart een richel onder midden van oven in ca. 30 a 40 minuten goudbruin en gaar bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top