Arroz con pollo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 1/2 kilo kipdelen -
2 flinke uien -
2 teentjes knoflook -
300 gram diepvries doperwtjes -
4 eetlepels olijfolie -
150 gram mager rookspek, in blokjes -
zout en versgemalen peper -
1 eetlepel paprikapoeder -
1 blik gepelde tomaten in blokjes -
1 liter water -
400 gram rijst, geen snelkookrijst -
1 eetlepel fijngehakte peterselie om te bestrooien



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen en verwijder overdadig vet en vel. Snipper de uien en de knoflook. Laat de doperwtjes ontdooien.

Verwarm de oven voor op 180?C.

Bereidingswijze

Verhit de helft van de olie in een pan en laat het spek en de ui bakken tot de ui begint te kleuren. Verhit de resterende olie in een grote pan die in de oven past. Bak de stukken kip, met niet teveel tegelijk, rondom bruin. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Voeg zonodig tussentijds een extra scheutje olie toe. Schep het uimengsel in de pan waarin de kip is gebraden, bestrooi met het paprikapoeder, schep er de tomaatblokjes door en breng met het water aan de kook. Voeg de rijst toe, schep alles goed om en breng aan de kook. Leg de stukken kip op de rijst en zet de pan met het deksel erop circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep er, als de rijst bijna gaar is en het vocht grotendeels is opgenomen, de doperwtjes door en laat nog 5 minuten mee doorwarmen. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en laat de afgedekte pan buiten de oven 5 minuten rusten voor hij op tafel wordt gezet. Bestrooi kort voor het serveren met de peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten