1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensouffle

Pompoensouffle

Door: party_party

  •  , Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2003

Ingrediënten 2 personen


1 kg pompoen
peper
3 tomaten
2 gepelde teentjes knoflook
75 gr geraspte gruyere
VOOR DE BECHAMEL:
15 gr boter
15 gr bloem
25 cl melk



HALLOWEEN

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1:Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een soufflevorm van 1/2 liter in met boter. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoen en de knoflook in een pan met gezouten water. Giet de pompoen af als het vruchtvlees glazig wordt. Pureer pompoen en knoflook en pers zoveel mogelijk vocht uit de puree.

Bereidingswijze

2:Maak de bechamel. Laat de boter en de bloem in een pannetje en voeg er de melk aan toe. Breng aan de kook en laat enkele minuten zacht doorkoken. Laat de saus even afkoelen.
3:Splits de eieren. Roer de dooiers en de kaas door de bechamelsaus. kruid naar smaak. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het soufflemengsel.
4:Vul de vorm voor driekwart met het mengsel. Bak 25 min. on de voorverwarmde oven. Draai de oven iets hoger en laat de souffle nog 5 min. bakken.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top