Braziliaanse coupe

  • Braziliaans, Nagerecht
  • 20-30 min.

Met chocolade ijs....erg lekker nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 klein blikje ananas
-4 glasjes witte rum
-50 g gesneden amandelen
-20 g boter
-300 g chocoladeijs
-1/4 l slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-laat de ananas uitlekken en vang het vocht op
-overgiet de stukjes ananas met de rum en laat 20 min intrekken

Bereidingswijze

-bak de amandelschijfjes in de hete boter goudgeel en laat afkoelen
-snij het chocoladeijs in blokken
-om en om met de uitgelekte ananas over 4 coupes verdelen
-het rum/ananassap erover gieten
-slagroom stijfslaan en verdelen over de coupes (met een spuit)
-garneer met de gebakken amandelschijfjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten