Zabaione freddo met champagne

  • Italiaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2003

Uiteraard drink je hierbij een glas champagne

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de zabaione freddo : 1 vanillestokje, 4 grote eidooiers, 100 gram witte basterdsuiker, 2 dl. champagne, 2,5 dl. slagroom
voor de garnering : 6 physalis (kaapse bessen), 6-12 amaretti (kleine brosse bitterkoekjes)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
au bain marie (als je die in je bezit hebt), mixer of garde

Voorbereiding

kan 1 dag van tevoren, moet ca. 2,5 uur van tevoren : snij het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes eruit. Breng in een (au bain marie) pan ruim water aan de kook. Klop in de inzetpan of in een kom de eidooiers met de basterdsuiker, vanille en de champagne met de mixer tot een dik schuimig mengsel. Hang deze pan of kom in het kokende water en blijf kloppen tot het mengsel bindt tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen. Klop in een andere kom de slagroom half stijf en spatel deze luchtig door de champagnevla. Schenk de zabaione over in een mooie schaal en strijk de bovenkant glad. Laat de zabaione in de diepvriezerin ca. 2 uur bevriezen tot zacht en romig ijs. Trek de lampionnetjes van physalis voorzichtig in repen naar beneden, zodat de oranje besjes tevoorschijn komen.

Bereidingswijze

Neem de zabaoine uit de diepvries en verdeel de physalis en amaretti erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten