slasoep

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-01-2003

DEZE SOEP IS ECHT EEN NOMINATIE WAARD.HIJ IS ZO KLAAR EN JE HEBT ECHT IETS APARTS OP TAFEL STAAN.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • snijd de blaadjes sla in repen
  • snipper de ui fijn
  • smelt de boter in een grote pan en fruit de ui met de mosterd even aan
  • schep de sla erdoor en laat deze al omscheppend slinken
  • roer de melk,2 dl water en de bouillontabletten erdoor
  • breng de soep aan de kook en laat deze ca. 3 min. zachtjes doorkoken
  • pureer de soep met een staafmixer
  • roer de eidooier los met de slagroom en 4 el hete soep
  • voeg dit mengsel al roerend aan de soep toe
  • warm de soep nog even door (niet meer koken)
  • breng het op smaak met zout en peper

Serveertip

schep de soep in vier diepe borden en strooi de bieslook en croutons erin.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

chaootje avatar
chaootje 19-02-2003

Hoi Sandra, Lijkt me lekker, ga dat binnenkort eens uitproberen. Hoi, Bettie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten